Kayıtlar

Eylül, 2020 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Tatmin edici egitim düzeyi

  Mezun olduktan sonra iş hayatında ne kadar hazır sayılırız?     Akademik eğitimde, sürekli olarak alınan teorik derslerin yanısıra ezber düzeniyle süregelen sınavlar genellikle üniversitede yoğun bir eğitim olmamasının nedeni sayılabilir.Fakat mezun olduktan sonraki işe alım sürecinde öğrencilerin vaziyeti nedir? Kariyer ile ilgili sorun tecrübesizlik değil uygulamalı olarak görülmeyen derslerin yarattığı psikolojik baskı denebilir. Diğer bir deyişle, tecrübe eksikliğinin ortaya çıkardığı sorundur. Bundan dolayı da mezun öğrenciler birçok kaynak ve ek eğitim setleriyle alanında gelişmeye çalışmaktadır. İstisnalar haricinde genel olarak yapılan araştırmalarda üniversite eğitimi almış %50'den fazla bireylerin ortak sorunu olarak varsayılabilir .

Bir alanda gelişim göstermek 2

  Tek bir alanda çalışmanın avantajlar ı. Üniversitedeki bölüme göre değişkenlik gösteren ilgi alanlarımız genelde meslek seçimiyle paraleldir. Örneğin , alan içindeki çalışmalara göre öğrenilen ikinci veya üçüncü dil de değişkenlik gösterir. Buna bağlı kalınarak , kariyer yolundaki etkili konuşma tarzımız da gelişim göstermektedir. Bu tarz ilerlemelerin , dal ile bağlantılı olarak kişinin geniş kapsamlı gelişim göstermesidir. Sonuç olarak bu yazının yazılış amacı ise; '' en başarılı olduğunuz şey ne?'' diye yönetilen soruya tam bir cevap olmamasıdır.

Bir alanda gelişim göstermek

  Bir alanda kendini geliştirmek.      Bireyin kendini geliştirmesi iki ana gruba ayrılır; birincisi düşünce ve davranış olarak gelişim göstermek ikincisi ise akademik olarak kendini geliştirme eğilimidir. Başlık iki ana dala ayrılsa da ana başlığımız tek bir alanda gelişim göstermek. Genelde insanlar bir konuda kendini geliştirmeye çalışırken bağlantısı olmayan konulara da ilgi duyabiliyor. Fakat bu süreç öğrenmemiz gereken ana alandaki süreci sekteye uğratır bu nedenle tamamen kendimizi bir alana vermemiz gerekir.

Kendimizi birey olarak tanımlamak

      Bir birey olarak kendimizi ne zaman daha iyi tanıyoruz? Bu geniş kapsamlı soruyu cevaplayabilmek için yaşantımızın içerisindeki anahtarları görmemiz gereklidir. Kişisel olarak gelişimimizin kendi elimizde olduğunu varsayarsak sonsuz bir döngü içerisinde olabiliriz. Fakat akademik olarak ya da belirli yaşam standartımız içerisinde kesinlikle kendimizi bir birey olarak atfettiğimiz an vardır. kişilik olarak kendini daha iyi yönlendirebilir. Ek olarak, kişi verdiği kararlarda kendini daha gerçek kişiliğiyle görebilir.